Az enzimek a szervezetben lejátszódó biokémiai reakciókat irányító katalizátorok. A katalizátorok olyan anyagok, amelyekből kis mennyiség is elegendő hogy egy-egy kémiai reakciót felgyorsítsanak és nagy mennyiségű anyag átalakulását hozzák létre, kis energia ráfordítással.

Miért van olyan sokféle enzim?

Egy enzim-egy reakció. Szervezetünk tökéletes működéséhez több ezer enzimre van szükség.

Egyes biokémiai folyamatot, más-más enzimek katalizálnak. Ez az egyik alapfeltétele az anyagcsere folyamatok rendezettségének. Ezek lehetnek építő és lebontó folyamatok.

Miért kell enzimeket pótolni?

 

Csak a növényekből származó természetes enzimek képesek áthatolni a gyomor savas közegén és így tudják kifejteni hatásukat a vékonybélben.

 

Enzimitalok:

DXN Cordypine ital: A föld egyik legkedveltebb trópusi gyümölcse , az ananász igen gazdag vitaminokban, ásványi sókban és tartalmaz egy bromelain enzimet. A fermentálás, erjesztés révén, segíti a tápanyagok pl. a fehérjék kisebb, jobban felszívódó anyagokra bomlását, a könnyebb felszívódást. A Cordyceps gombával társítva képes a krónikus gyulladásokat is megszüntetni.

 

  • gyulladáscsökkentő hatású
  • megelőzi a vérlemezkék összetapadását
  • megszüntetheti az érelzáródásokat
  • javítja az immunrendszer hatékonyságát
  • optimalizálja a bélműködést
  • optimalizálja a légző funkciókat
  • serkenti a szervezet öngyógyító képességét
  • csökkenti az izom- és izületi fájdalmakat

 

DXN Morinzhi ital: Noni gyümölcsből és szudáni hibiszkuszból készül. A Nonit 2000 éve használják a gyógyításban Polinéziában, Tahitin és Indiában. Nemcsak az emésztési folyamatokra van jó hatással, hanem a sejtek működését tápanyaggal is támogatja. Sejt szinten fiatalít.

  • 18 féle aminósavat tartalmaz→a sejtek építőkövei
  • xeronint és proxeronint tartalmaz→serkenti az endorfin termelődését→aktiválja a tobozmirigy tevékenységét, amely a biológiai óránk működését befolyásolja
  • sejtregeneráló hatás
  • fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő

 

 

 

DXN Alma enzim ital és fermentált alma dzsem:

Az alma tápanyagai – az alábbiak mindkét termékben benne vannak

  • Cink – a sejtfal félig áteresztő hártyáját teszi ellenállóbbá. Kiemelkedő szerepe van az enzimatikus folyamatok szabályozásában. Részt vesz az anyagcsere folyamatokban. Az inzulin térszerkezetének stabilitását biztosítja.
  • Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez. A vas esszenciális mikroelem, vagyis nem képes a szervezetünk az előállítására. Tápanyagainkkal kell bejuttatni folyamatosan a szervezetünkbe.
  • Foszfor – ez az elem a beleken keresztül szívódik fel a vérbe. A fogak és csontok építő eleme. Enyhíti az emésztési problémákat, elősegíti az egészséges bélmozgásokat. A vesék salakanyag kiválasztó működését támogatja. A koncentráció, a memória, és a mentális funkciók mind javíthatók a foszfor által. Almasav – jelentősen növeli az energia szintet. Segíti a zsír, a szénhidrát és a fehérje energiává való átalakítását. Serkenti a nyáltermelést. Rendszeres fogyasztása csökkenti a testi fájdalmakat. Májtisztító hatása van. Az almadzsem nagyobb mennyiségben tartalmaz rostanyagot, pektint.
  • Pektin – POLISZAHARID: – Rendezi a székletet,  – Probiotikus hatása van,  – Rostanyag és zselésítő anyag, a bélben élő jó baktériumok tápanyaga,  – Pektin bevonja a vékonybél falát, így lassítja a cukor felszívódásának sebességét, ezzel stabilizálja a vércukorszintet,  – Csökkenti a bélrák kialakulását.
  • Fermentált almadzsem felhasználási lehetőségei: – lekvárként kenyérre kenve,  egy pohár meleg vízben oldva gyümölcsitalként, csokoládé helyett egyből a szánkba nyomva a tasakból, éhgyomorra reggel egy tasakkal megenni .

Kinek ajánljuk ezeket a készítményeket?

  • Emésztési zavarok esetén: epe eltávolítás után, hasnyálmirigy betegségekben, a bél gyulladásos betegségeiben.
  • Ital és dzsem együtt alkalmazva! – egyéb gyulladásod betegségekben: PCOS, ízületi gyulladások.
  • Testsúly optimalizálás esetén: a Pektin térfogatot növel a gyomorban, teltség érzetet ad. Étkezés előtt fél tasak dzsem!
  • Metabolikus szindróma esetén: hármas tünet együttes – magas vércukorszint, magas vérnyomás, elhízás.
  • Amatőr és profi sportolóknak is, gyors energiapótlásra a dzsem edzés előtt, az ital edzés alatt. –
  • Sokat utazóknak mindig legyen a táskájába dzsem – diákoknak, nassolóknak csoki helyett dzsem!!
  •  Legyengült állapotokban, kórházi kezelés támogatására dzsem és ital is –
  • kicsi gyereknek, aki nem szeret, nem akar gyümölcsöt enni. Lehet kenyérre kenni lekvárnak, kekszre kenni mogyorókrém helyett; natúr joghurtba belekeverni, és csak egyszerűen egyből a szádba nyomni a tasakból! Nagyon finom!
  • Székelési zavarok esetén, minden főétkezés előtt egy fél tasak dzsemet szopogatni kicsit, aztán lenyelni. Vagy reggel éhgyomorra egy tasakkal megenni.
(Forrás: Ganoterápia hírlevél)

Bármilyen kérdés esetén forduljon Hozzám bizalommal→Kapcsolat