Minden válasz Bennünk van. Már kiskorunktól fogva tudjuk, érezzük, hogy mire születtünk, csak néha írunk az életünkbe egy-két vargabetűt,
de visszatérünk, ha harmóniában vagyunk önmagunkkal.

Proityné Kurali Edit
diplomás ápoló,
természetgyógyász,
Bach virágterapeuta,
gyógygomba tanácsadó,
életmódmentor

Szakmai életút (kattintson a teljes listáért)

Szakmai Önéletrajz – Proityné Kurali Edit

Képzettségek, ismeretek:

Alapiskola: Bartók Béla Általános Iskola Mosonmagyaróvár (1984)

Középiskola: Martos Flóra Egészségügyi Szakközépiskola Sopron (1988) Képesítés: Általános Ápoló- Általános Asszisztens

Felsőfokú tanulmányok: POTE Egészségügyi Főiskolai kar Szombathelyi tagozat Diplomás ápolói szak (1995-1998) Képesítés: Diplomás ápoló

 

Speciális tanfolyamok, dokumentálható végzettségek:

Petz Lajos Egészségügyi Szakközép- és Szakiskola Győr (1990) Képesítés: Felnőtt szakápoló

Petz Lajos Egészségügyi Szakközép- és Szakiskola Győr (1991) Képesítés: EKG asszisztens

Egészségügyi Szakdolgozók Központi Továbbképző Intézete (1993) Képesítés: Intenzív betegellátó szakápoló

 

Munkahelyek:

Karolina Kórház Rendelőintézet Mosonmagyaróvár Régi Vámház tér 2-4.
1988. szeptember 1-től-2014. február 28-ig.
1988-1991. Belgyógyászati osztály
1991-2003. Kardiológiai osztály
2003. január 1-2003. augusztus 1-ig Sürgősségi ambulancia
2003. augusztus 1-től 2008. október 1. Szülési szabadság, GYES. Három gyermeket nevelünk.
2008-2010 Tüdőgondozó
2010-2012 Infekciókontroll munkacsoport
2012-2014. február 28. Ápolási osztály
2014. március 1 – 2017. március 31. Kardimed Egészségügyi és Szolgáltató Kft. (9200 Mosonmagyaróvár Gulyás Lajos u. 9.)
2017. áprilistól Karolina Kórház Rendelőintézet (Régi Vámház tér 2-4) Kardiológiai Gondozó

 

Vezetői tapasztalat:

2000-2002 Kardiológiai osztályon, mint főnővér helyettes, 2003. január 1-2003. augusztus 1.-ig a sürgősségi ambulancián, mint részlegvezető főnővér, 2008-2010 a Tüdőgondozóban, mint főnővér, 2012-2014 Ápolási osztályon, mint osztályvezető dolgoztam.

 

Szakmai tudományos tevékenység:

Tagja vagyok a Magyar Szakdolgozói Kamarának, Magyar Ápolási Egyesületnek.

Proityné Kurali Edit – Az én történetem

Régóta dédelgetett álmom vált valóra, amikor természetgyógyász lettem. Mindig is vonzódtam a természetes gyógymódok iránt és kiskorom óta azt terveztem, hogy segíteni fogok az embereken, nem véletlen, hogy ápolónő lettem.

Így maga a szolgálat – mert ez a hivatás az – sem ismeretlen számomra.
30 éve dolgozom az egészségügyben. 1995-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Főiskolai karán, majd több lehetőséget is elém sodort az élet és így a természetgyógyászat még mindig a szívem csücske volt, még nem láttam esélyt ebben az irányban haladni.

2012-ben egyik mentorom Dr. Farkas Anikó Herbológus, egyetemi docens előadása révén, megismerkedtem a gyógygombákkal, a napi életünkbe betöltött szerepével, milyen lehetőségeket rejt a megelőzés terén, milyen pozitív hatást eredményezhet a szervezetünk számára. Anikótól és több olyan szakembertől tanulhattam, hallhattam a Ganoterápiáról, mint Dato Dr. Lim Siow Jin, a DXN alapítója, Jane Yau Ganoterapeuta, aki több, mint 14 éve mentorálja a hozzáfordulókat, Dr. Rajesh Savera ajurvéda orvos, Dr. Deák Sándor belgyógyász és Dr. Csizmadia Beáta gyógyszerész.

Szép és egyben nehéz is a mi munkánk. Mind a páciensek, mind a szakemberek tudják, hogy azaz idő, ami ténylegesen a betegről szól, az Ő problémáinak megbeszélését jelenti, nagyon kevés, hiszen ott az adminisztráció és egyéb más feladatok is.

Ezért döntöttem úgy 2017-ben, hogy elkezdem a természetgyógyászati tanulmányaimat. A gyerekek már „nagyobbak” voltak,( 11-11-12 évesek) és én belevágtam. Gyerekek mellett, munka mellett, 40 felett, ekkor sem késő rálépni a saját utunkra. A férjem végig támogatott, segített.

Az életmódtáborban hallottam először Varsányi Pétertől a Bach virágterápiáról és tudtam, hogy ezzel is tudok segíteni másoknak, mert ez a terület is nagyon fontos:  lélekterápia virágesszenciákkal.

  • Az a természetes állapotunk, arra születtünk, hogy harmóniában éljünk.
  • A virágesszenciák a lelkünkre hatnak. 38 esszencia rezgése segít abban, hogy visszatalálj Önmagadhoz.

Az én küldetésem, szerepem az, hogy segítselek, támogassalak ezen az úton.

Gál Beáta transzformációs coachtól hallottam először, hogy a változást, változtatást, mindig magunkon kell kezdeni, ezáltal érhetünk el változást a szűkebb, majd tágabb környezetünkben is.

A virágterápia és a beszélgetések által jönnek a felismerések, a megoldások, a lehetőségek, a várva várt harmónia.

Harmónia Herbál –  feltöltődés a gyógynövények, virágesszenciák által.

Nem mindenre ható csodaszer, de ha hajlandó vagy elindulni a változás útján, melyet akár a félelmeid enyhítésére, akár az önbizalomhiány feloldására, vagy a feszültség átalakítására, a belső nyugalom megtalálására használsz, én melletted állok.
Nem döntök helyetted, de Veled és Érted szívesen dolgozom.

Visszajelzések, vélemények, eredmények:

Faragóné Keserű Judit
Kecskemét

Editet már sok éve ismerem, és nagy örömmel látom fejlődését, ahogy először saját és családja életét, egészségét tette jobbá, majd pedig egyre több embernek segít ebben.
Nagyon tetszik a gondolkodásmódja, és számomra az is fontos, hogy mind a hagyományos orvoslást, mind a természetes gyógymódokat ismeri, és ami a legfontosabb, hogy minden ügyfelére nagyon odafigyel, és a számára legjobb megoldás megtalálásában segít.
A mai egészségügyben sokszor az a legnehezebb, hogy nincs elég idő és figyelem az adott páciensre, épp ezért nagyon megnyugtató érzés, amikor egy konzultáció során Edit csak rád figyel. Minden gondolatot, érzést és lehetőségeket őszintén át tudtok beszélni.

Editet nem ismertem korábban. Egy megoldatlan egészségügyi problémám volt, aminél nem tudtam, hogy hogyan tovább, mivel aki elkezdte nálam a terápiát, a folytatással nem foglalkozott.
A barátnőm segítségével jutottam el Edithez, aki már ismeretlenül üzent is nekem, a barátnőm által, hogy hogyan és mikor tudjuk felvenni a kapcsolatot.
Már az első videó telefonnál megragadott a személyisége, odafigyelése a részletekre, az általa alkalmazott tempó úgy érzem, s tapasztalom, hogy hatásos. Személyében egy csodálatos embert és fantasztikus szakembert ismerhettem meg.
Még nem értem az utam végéhez, de úgy érzem, hogy az ő segítségével, útmutatásával meg fogok gyógyulni. Mindenkinek fogom javasolni akinek bármilyen egészségügyi gondja van, hogy nyugodtan forduljon Edithez aki nemcsak kedves személyiségével, hanem szaktudásával is azon fáradozik, hogy páciensei minél előbb visszanyerjék egészségüket! Köszönöm szépen!

B. M. Ausztria

Azért kértem Proityné Kurali Edit segítségét, mert árad belőle a szeretet, a segíteni akarás. Jól választottam, mert sokat segített a lelki egyensúlyom visszaállításában.

M.J-né - Mosonmagyaróvár

Kedves Editke!
Szeretném megköszönni szívbéli segítséged! Augusztusban valamilyen fertőzést kaptam a bal lábamra, ami nagyon csúnyán begyulladt és bedagadt. Nem tudtam cipőt hordani. Egy ismerősömtől hallottam sok szépet, jót rólad. Így úgy döntöttem, felhívlak.
Kedvességed, a belőled áradó nyugodtságod, segítőkészséged rögtön megragadott. S éreztem jó helyen vagyok. Pontos, precíz szakmai tudásoddal adott tanácsaid megfogadva, ma már szépen javult a lábam tudok már cipőben járni. Nagy örömömre!
Csak ajánlani tudlak mindenkinek, akinek segítségre van szüksége. Köszönöm szépen!

K. É. Ajka

Azért választottalak, mert egy olyan személyt kerestem, aki ért a gyógygombákhoz, és tudja, hogy mely betegségekre, milyen kombináció a megfelelő. Ebben maradéktalanul segítséget kaptam, amit köszönök.

N.SZ.M. Bölcske

Editkéhez pozitív kisugárzása, megnyerő modora, közvetlensége, szakmai tudása miatt bizalommal fordultam.

Rendszeres kapcsolatban állunk egymással, ezért felmerülő problémáimmal azonnal megkereshetem. Minden alkalommal türelmesen meghallgat, tanácsaival, segédanyagaival sokat segít.

Neki köszönhetem, hogy hosszú idő után jól vagyok, amit a kontrollvizsgálataim eredményei is tükröznek.

Nagy megkönnyebbülést jelent nekem, mivel végre nyugodtabbnak, frissebbnek, kiegyensúlyozottabbnak érzem magam. Köszönöm Neked a sok segítséget, és további sikeres munkát kívánok!

Tné.B.A. - Bakonyszombathely

Editkét egy közös ismerősünk ajánlotta, ezért kerestem meg.

Nem volt túl jó a véreredményem, és nem nagyon szerettem volna nagy adagban gyógyszert szedni.

Tudtam, hogy Editke is, mint én is, a természetes megoldások híve.

Elküldtem neki a véreredményemet. Nagyon segítőkész volt az első pillanattól fogva és azonnal átlátta a problémát, amelyre ajánlott termékeket. Ezeket én kisebb kihagyásokkal szedtem is.

A napokban lett kész a véreredményem és büszkén mondhatom, hogy jelentősen javultak, sőt szinte normál tartományban vannak az eredményeim.

Nagyon hálás vagyok, hogy ismerhetem Editkét és az ő tanácsára szedett termékekkel megtaláltuk a megoldást a problémámra. Köszönöm Editke!

R.M. - Budapest

Azért választottam Editet, mert régóta ismerem.
Ő beszélt a Csakra-talpmasszázsról. Mivel még soha nem hallottam, rögtön érdekelt a téma. Kíváncsi voltam, milyen ez a terápia. Igaz, még nem értünk a végére, de már az első kezelés után éreztem a változást!

M-I. Mosonmagyaróvár

Hasznos volt a gyógygombák szedése, a férjem immunerősítésre és vérnyomáscsökkentésre használta. Életvitelszerűen használni kicsit drágának tartom, de biztosan fogok még rendelni.

D.Cs. - Budapest